AirPods 2 versus AirPods Pro

Als je op zoek bent naar een nieuwe set draadloze oordoppen voor je iPhone of iPad, is de kans groot dat de 2e generatie Apple AirPods en AirPods Pro op je radar staan.

Het nieuwe paradepaardje van Apple heet de AirPods Pro. En heeft ten opzichte van de tweede generatie AirPods een nieuw design, actieve ruisonderdrukking en enkele andere unieke functies gekregen. Mede hierdoor zijn de Pro’s wel wat duurder dan de AirPods 2.

Maar de grote vraag is of ze het waard zijn, als u al een paar AirPods bezit, om te upgraden. Lees verder en we zullen uitleggen wat volgens ons de beste optie is.

Ruisonderdrukking

De AirPods Pro beschikken over een uiterst (effectieve) actieve ruisonderdrukking die 200 keer per seconde continu wordt aangepast. Geluiden zoals het geroffel van een trein worden min of meer volledig onderdrukt, terwijl minder voorspelbare geluiden zoals geratel op kantoor worden gereduceerd tot gefluister. De Apple AirPods 2 hebben geen enkele vorm van deze ruisonderdrukking-techniek en zul je als gebruiker moeten vertrouwen op de geluidsisolatie van de oordoppen zelf.

De Pro-oordoppen beschikken ook nog eens over de transparantiemodus. Deze optie is handig tijdens het fietsen of joggen, omdat het geluid van buitenaf mogelijk maakt. Het werkt prachtig en zorgt voor een mooie mix tussen je muziek en de buitenwereld - zonder te synthetisch te klinken overigens.

Batterijduur

De 2e generatie AirPods (2019) levert een batterijduur van maximaal vijf uur. De AirPods Pro's gaan iets minder lang mee circa 4,5 uur. Om de maximale levensduur van de batterij uit de AirPods Pro te halen, kun je de ruisonderdrukking uitschakelen. Beide AirPods hebben draadloze oplaadcases van vergelijkbare grootte. De Pro's worden standaard geleverd met de draadloze oplaadcasse, terwijl de AirPods 2 verkrijgbaar zijn met de standaard oplaadcase. En een draadloze oplaadcase.

Bestel uw AirPods hier:

AirPods 2 met oplaadcase - MV7N2ZM/A

AirPods 2 met oplaadcase - MV7N2ZM/A

Als een van de twee batterijen bijna leeg is, kun je na vijf minuten terug in de case nog een uur luisteren.

Ontwerp en pasvorm

In theorie zouden de AirPods in elk oor moeten passen dankzij de 'universele pasvorm' van Apple. Echter In werkelijkheid is dat niet altijd het geval, er is geen enkele manier om de pasvorm aan te passen als ze een beetje los aanvoelen. De AirPods Pro bieden daarin tegen wel aanpasbare pasvorm, met siliconen tips in verschillende maten. En als u niet zeker weet welke u moet gebruiken, helpt Apple u met het vinden van de juiste pasvorm dankzij de ingebouwde 'Ear Tip Fit Test' die u kunt uitvoeren zodra de hoofdtelefoon op zijn plaats zit.

Hoewel de AirPods Pro met ruisonderdrukking is ontworpen om goed te passen, zijn ze ook voorzien van kleine ventilatieopeningen om het onder druk staande gevoel te verminderen dat je vaak krijgt van in-ear ruisonderdrukking hoofdtelefoons. Het is een welkome aanvulling als je daar gevoelig voor bent.

Ben je van plan om je Apple-oordopjes mee te nemen naar de sportschool? De AirPods Pro's zijn ook veel beter geschikt voor sportieve avonturen - ze zijn IPX4 zweet- en waterbestendig.

Connectiviteit

Dankzij een combinatie van Apple's prachtige H1-chip en Bluetooth 5.0 bieden zowel de 2e generatie AirPods als de AirPods Pro onberispelijke draadloze prestaties en een uiterst snelle koppeling. We hebben ook geen drop-outs ervaren en vinden de automatische koppeling van Apple (plaats een oortelefoon en deze maakt direct verbinding met je telefoon) voorspelbaar snel en responsief.

Bediening

Zowel de Apple AirPods 2 als de AirPods Pro kunnen worden bediend met je stem. De oordopjes reageren op elke'hey Siri'-spraakopdracht.

Bovendien hebben beide modellen aanraakbedieningen - zij het in een iets andere vorm.

De AirPods zijn aanraakgevoelig; één keer aanraken om een telefoongesprek te beantwoorden, twee keer aanraken om een nummer over te slaan, enzovoort. De AirPods Pro hebben een kleine rand op elke steel die je inknijpt om de ruisonderdrukking in te schakelen, nummers over te slaan, muziek te pauzeren en oproepen te beantwoorden.

Een niet positieve gebruikers handeling die beide AirPods gemeen hebben, is dat Siri de enige methode is om het volume aan te passen zonder naar je broekzak te reiken voor de bediening van je telefoon.

Geluidskwaliteit

De 2e generatie AirPods zoals bij de meeste Apple-producten is het geluid helder, neutraal en mooi uitgebalanceerd. Net als de duurdere Pro's hebben de standaard AirPods niet veel bas.

Wat de Pro's betreft, er is geen kunstmatige versterking van de bas of hoge tonen. Het middenbereik is waar de AirPods Pro's echt schitteren, met veel textuur en details, zonder een vleugje helderheid. Ze klinken rijker en voller dan de AirPods 2 en graven wat meer details uit. Over het algemeen zijn de Pro's de best presterende AirPods die we tot nu toe hebben gehoord.

Welke set is nu beter?

Ten eerste moet u weten dat beide AirPods-oordoppen een geweldige gebruikerservaring bieden, vooral als u al een iPhone-gebruiker bent. Je moet ook rekening houden met het vrij grote prijsverschil. U kunt uzelf bijna €60 besparen door te kiezen voor de 2e generatie AirPods en u krijgt zelfs een iets betere levensduur van de batterij. Echter, de AirPods Pro rechtvaardigen hun premium prijskaartje mede door de verbeterde comfort, ruisonderdrukking, sportievere referenties en betere geluidskwaliteit.

Als uw budget het toelaat, dan adviseren we u te kiezen voor de AirPods Pro, maar als u tot de niet al te kritische audio fanaat groep behoort, kunt u zich altijd wenden tot de standaard AirPods deze zullen u nog steeds buitengewoon goed van dienst zijn.

Vorige Volgende