Alle ins en outs over de Apple Mac mini

Alle ins en outs over de Apple Mac mini

Sta je op het punt een Apple Mac mini aan te schaffen? of heb je misschien er al een gekocht? maar weet je niet geheel zeker wat je ermee kan.

Als dat zo is, lees dan verder om alles te ontdekken wat je moet weten over de Mac mini, van wat het is, tot hoe het in te stellen en de verschillende dingen waar je het voor kunt gebruiken, buiten een gewone computer.

 

Wat is een Mac mini en wat doet het?

De Mac mini is een kleine desktopcomputer gemaakt door Apple. Wat de Mac mini anders maakt dan een gewone computer, is dat deze wordt geleverd zonder bijbehorend scherm, toetsenbord of muis. Zoals Apple graag zegt: 'BYODKM' (neem je eigen beeldscherm, toetsenbord en muis mee). Als u bijvoorbeeld al een scherm of een toetsenbord en muis hebt, kunt u deze koppelen met de Mac mini.

 

Voordelen van de Mac mini

  • De goedkoopste Mac-Apple die er is.
  • Ingebouwde apps zoals FaceTime, iBooks, Maps, iTunes en Mail.
  • Meerdere poorten o.a. Thunderbolt 3, HDMI, USB.
  • Eenvoudige installatie voor een toetsenbord, muis of scherm.
  • Wifi en Bluetooth.
  • Het perfecte formaat om te gebruiken als het centrum van een "digitaal huis"

 

Hoe een Mac mini in te stellen

Voordat je begint met het installeren van de Mac mini is het raadzaam om onderstaande checklist bij jezelf na te lopen.

  • Welk beeldscherm ga ik gebruiken. Je kunt zowel een desktop of een tv-scherm aansluiten aan de Mac mini.
  • Hoe ga ik verbinding maken met het scherm? Afhankelijk van het scherm dat u verbindt, heeft u mogelijk een converter nodig.
  • Heb ik een wifi-verbinding? U hebt dit nodig om enkele Mac mini-functies in te stellen.
  • Hoe gaat u de Mac mini besturen? U hebt waarschijnlijk een combinatie van toetsenbord en muis of een Apple-afstandsbediening nodig.

Nadat u uw beslissing heeft genomen en extra items hebt gekocht die u nodig heeft, kunt u de Mac mini als volgt instellen.

1. Aansluiten
Sluit de voedingsadapter aan op uw Mac mini en steek het andere uiteinde in uw stopcontact. Druk op de aan / uit-knop aan de achterkant van de Mac mini.

2. Bevestig aan uw tv of monitor
Sluit uw Mac mini aan op uw tv of desktop. De Mac mini wordt geleverd met een HDMI-naar-DVI-adapter voor aansluiting op de DVI-poort van een monitor, waarmee u verbinding kunt maken met een Apple-monitor.

Als u verbinding wilt maken met een standaard analoge, LCD tv-scherm, moet u mogelijk een mini-displayport-naar-VGA-adapter aanschaffen waarmee u uw Mac mini kunt aansluiten.

3. Maak verbinding met wifi
Eenmaal ingeschakeld, start de installatiehandleiding, inclusief het opzetten van een Wi-Fi-verbinding.

4. Meld u aan met uw Apple ID
Hiermee krijgt u toegang tot de App Store en wordt uw iCloud-account gekoppeld als u verbinding wilt maken met uw e-mail, foto's, agenda, enzovoort.

5. Begin met het gebruik van uw Mac mini
Vanaf hier kunt u uw pc- of tv-scherm als computer gaan gebruiken, vanaf het bureaublad naar apps zoeken, webpagina's openen en meer.

 

Wat kunt u doen met uw Mac mini?

Wilt u ervoor zorgen dat u het meeste uit uw Mac mini-apparaat haalt? Hier zijn enkele ideeën over hoe u het kunt gebruiken:

1. Toegang krijgen tot apps op een tv-scherm
De Mac mini is een geweldige manier om alles wat je normaal gesproken op je telefoon of laptop doet, op je tv-scherm te bekijken. Dit kan zijn het delen van foto's, het openen van e-mail of het openen van uw documenten.

2. Gebruik een willekeurig scherm als uw computer
De Mac mini is superlicht, wat betekent dat je hem overal mee naartoe kunt nemen, Je kunt hem aansluiten op alle moderne beeldschermen. Mede hierdoor kunt u overal werken op elke locatie waar een monitor en wifi beschikbaar zijn.

3. Stel digital signage/beeldkrant in met de Mac mini
De Mac mini is een geweldige manier om van elk scherm een digitaal bord te maken. Hiermee kunt u vooraf plannen en instellen dat inhoud op uw digitale scherm wordt weergegeven, zoals feeds van sociale media, presentaties, reisupdates, nieuwsfeeds en meer.

4. Maak een eigen thuisbioscoopsysteem
Met de Mac mini gekoppeld aan een scherm of monitor kunt u een thuisbioscoopsysteem maken waarmee u films kunt bekijken, via streaming-apps zoals Netflix of zelfs via films die je op iTunes hebt gekocht.

5. Bekijk en deel foto's
De Mac Mini heeft een SDXC-kaartsleuf, zodat u de geheugenkaart eenvoudig uit uw camera kunt verwijderen en erin kunt plaatsen. Hiermee kunt u foto's op een monitor bekijken of ze vanaf uw tv-scherm bewonderen.

Vorige Volgende