Hierom moet je Apple Watch kopen

Hierom moet je Apple Watch kopen
De Apple Watch is het meest verkochte 'slimme' horloge ter wereld. Wij vertellen u hier waarom.

Tegenwoordig wil je een computer die in je zak past. Dat is wat de iPhone zo populair maakt. Je hebt waarschijnlijk ook nog steeds een computer op je bureau. Maar een computer om je pols? Dat voelt in het beste geval meer als een accessoire en in het slechtste geval extravagantie. Toch heeft de Apple Watch de afgelopen jaren bewezen dat het ook onmisbaar kan aanvoelen. Of je nu een Apple Watch zou moeten kopen of niet, het komt erop neer hoe aantrekkelijk een van de functies voor je levensstijl is, of in combinatie. Deze functies omvatten niet alleen de tijdregistratie, maar ook het volgen van gezondheid en fitness, meldingen en communicatie, Apple Pay.

De Apple Watch vereist momenteel een iPhone om in te stellen, dus als je Android gebruikt, is het tijd om te beslissen of het horloge belangrijk genoeg voor je is om van merk over te stappen.
Voorbeeld CSS plaatje floaten

 

Tijdwaarneming

Het is geen ongewoon verhaal: je stopte met het dragen van een horloge omdat je iPhone een grote klok op het vergrendelingsscherm heeft. Als u de klok op uw Apple Watch wilt zien, hoeft u niet in uw broekzak te graven of naar uw tas te reiken. U draait eenvoudig uw pols, het scherm licht op en u kunt de tijd en datum bekijken. Het kan zo simpel zijn.

 

Meldingen

Notificaties op je iPhone komen tot je via de piep, trilfunctie op je vergrendelingscherm. Maar met de Apple Watch komen deze meldingen echter op uw pols, waardoor u een subtiele tik krijgt die zelfs het display niet verlicht, tenzij u de Watch draait om uw interesse te tonen. Vervolgens krijgt u slechts een korte samenvatting van de informatie, met de app-naam en een kort stukje context. Vanaf daar kunt u beslissen of u wilt stoppen met wat u doet of het bericht in zijn geheel wilt bekijken.

Er is ook een Meldingscentrum, net als op de iPhone, dus je kunt naar beneden vegen en een blik werpen op alles en nog wat binnenkomt en snel zien wat er gebeurt en waar je mogelijk voor moet zorgen. En u kunt het doen zonder in uw broekzak of tas te reiken.

 

Gezondheid en fitness

Apple heeft via een nieuwe marketing campagne specifiek gericht op gezondheid en fitness apps van de Apple Watch en het is geen raadsel waarom. Met een GPS en een verbeterde ingebouwde hartslagmeter op de nieuwste Series 5-modellen, zorgt Apple Watch voor een boeiende oefening en wellness-begeleider.

Je volgt automatisch alle basisprincipes, inclusief staan, traplopen en beweeg oefeningen. Er is ook een Workout-app die speciaal is gemaakt om je wandelingen, hardlopen, en meer bij te houden. Met de verbeterde waterbestendigheid van de recentere Apple-horloges, kunt u zelfs gedetailleerde kaarten bekijken van uw routes over land en zee.

Vanaf de Apple Watch Series 4 heeft Apple een ECG in het horloge opgenomen. Klanten in de Verenigde Staten, en een groot deel van de Europese Unie, evenals een groeiende lijst van landen over de hele wereld, kunt u de ECG-app openen, een vinger op de digitale kroon plaatsen en 30 seconden wachten terwijl metingen worden uitgevoerd. De app zal u vertellen of u een normaal (sinus) ritme ervaart, of dat u atriumfibrilleren ervaart.

De Series 5 bevat ook hardware voor valdetectie. Als deze functie is ingeschakeld en u ernstig valt, geeft de Apple Watch een waarschuwing, Als u niet binnen een minuut op de waarschuwing reageert, neemt het horloge automatisch contact met de hulpdiensten.

Als een van deze functies u zou kunnen helpen een gezonder en fitter leven te leiden, is de Apple Watch mogelijk een goede aanvulling voor u.

 

Apple Pay

Apple Pay is op de Apple Watch zeer eenvoudig uit te voeren. In plaats van te zoeken naar uw portemonnee of zelfs uw iPhone, drukt u eenvoudig op een knop op uw Apple Watch, houdt u deze dicht bij de betaalterminal en klaar bent u. Wat het zo geweldig maakt, is dat het altijd om je pols is, nooit je echte creditcardnummer of persoonlijke informatie onthult en als het contact met je huid verliest (via de hartslagmeter), wordt het uitgeschakeld zodat niemand anders het kan gebruiken.

 

Communicatie

Apple Watch heeft standaard ingebouwde telefoon- en berichtfuncties. Het is ongelooflijk handig, vooral als je een grotere iPhone hebt die je meestal op een tafel of in een tas achterlaat. Wanneer een oproep of bericht binnenkomt, in plaats van ervoor te klauteren, kunt u eenvoudig naar uw pols kijken.

Voor korte gesprekken of antwoorden kun je direct vanaf je horloge praten of sms'en. Voor langere communicatie kun je beginnen op je horloge en soepel overstappen naar je telefoon, of je kunt gewoon je telefoon pakken zodra je ziet wie er belt. U kunt zelfs dicteren of met de hand schrijven voor korte berichten. De Apple Watch is zeer effectief voor snelle communicatie onderweg.

Het GPS + mobiele model van de Series 5 gaat nog een stap verder, zodat u kunt bellen, communiceren, dicteren of schrijven, zelfs als uw iPhone ver weg is. Verstuurd u een bericht op een boot in het midden van een meer of zoek u de locatie van een vriend op terwijl je naar zijn plaats loopt - wat je hart ook begeert, met het Series 5 GPS + mobiele model kun je het doen met of zonder je iPhone in de buurt.

 

Afstandsbediening

Met de Apple Watch kun je je Apple TV bedienen. U kunt ook op afstand toegang krijgen tot de camera van uw iPhone en dankzij de integratie van Siri en HomeKit kan het zelfs de verlichting, thermometer, jaloezieën, ventilatoren en andere aangesloten apparaten in uw huis bedienen. De mogelijkheden voor de Apple Watch zijn grenzeloos. Het betekent niet alleen dat je nooit op hoeft te staan om je lichten uit te doen, het betekent zelfs dat je niet naar je telefoon hoeft te reiken. Je kunt alles in je setup aanpassen, rechtstreeks vanaf je pols.

Vorige Volgende