Hierom moet je overstappen naar Mac

Hierom moet je overstappen naar Mac

Daar zit je dan op een feestje en je constateert dat de gespreksonderwerpen, maar moeizaam opgang komen. Iedereen duikt weg achter zijn telefoon Totdat iemand opmerkt dat ondergetekende een trouwe Apple gebruiker is en groot fan. Bijna iedereen veert op en al gauw merk je dat je in minderheid bent en dat je omringt bent met PC-gebruikers. Je merkt stilletjes aan dat men wel nieuwsgierig is en stiekem de sprong wel wil wagen naar een Mac: "Maar is het de prijs echt waard?"

Dan zeg je als trouwe Mac-gebruiker altijd dat het zo is. Je begrijpt de sticker-schok die mensen krijgen bij het vergelijken van een Mac-computer met een PC volledig. Dus in plaats te concentreren op de prijs zelf, argumenteer je waarom de Mac een waardevolle en goede investering is.

De Mac maakt deel uit van de line up van Apple en verbind draadloos samen met de iPhone en iPad

De grootste kracht van Apple is dat het zijn eigen hardware en software ontwikkeld. Dit geeft het bedrijf de mogelijkheid om een besturingssysteem en een reeks apps te maken die op maat en geoptimaliseerd zijn gemaakt voor de Mac. Apple kan nieuwe hardware plannen op basis van de software die het ontwikkelt. Apple maakt het zelfs mogelijk dat alle hardware en software ontworpen zijn om met elkaar draadloos te verbinden.

Als je bijvoorbeeld een foto op je iPhone maakt, wordt deze automatisch gesynchroniseerd via iCloud naar je iPad en iMac zonder externe software. Je kunt ook sms-berichten en iMessages naar je contacten sturen via je iPhone, iPad en Mac - een gesprek starten op het ene apparaat en doorgaan op een ander apparaat.

Concurrenten van Apple proberen dit na te bootsen, maar het blijft een van Apple’s sterkste punten. Dat alle Apple-hardware met elkaar draadloos kunnen verbinden, en ook op een zeer gebruiksvriendelijke manier dat momenteel geen enkele Windows apparaat kan evenaren. Deze integratie wordt met de tijd strakker en uitgebreider, dus dit is een voordeel dat zelfs beter wordt naarmate je langer je Mac hebt.

Apple kan software updates bijwerken en sneller verbeteringen aanbrengen dan pc-makers

Een van de grootste problemen bij het uitgeven van software-updates aan Windows-machines is dat ze rekening moeten houden met het feit dat ze moeten draaien op systemen met enorm verschillende hardware configuraties. Microsoft heeft minimale systeemvereisten om de nieuwste versie van Windows te gebruiken, maar verder zijn de hardwaremakers (of individuen) vrij om hun eigen machines te bouwen.

Apple heeft dat probleem niet; er zijn maar een kleine aantal Macs (tientallen in plaats van duizenden) die moeten worden ondersteund, zodat bugs sneller kunnen worden verholpen. MacOS, het Mac-besturingssysteem, wordt ook voortdurend bijgewerkt, met elk najaar een nieuwe grote update.

Als Je Mac kapot gaat, weet je precies waar je hem naartoe moet brengen

Het is natuurlijk niet altijd rozengeur en maneschijn met de Mac. Maar wanneer een Apple hardware faalt, weet waar je heen moet: de Apple Store(of MacBizz natuurlijk) Het is altijd mogelijk om een afspraak te maken. En als het goed is, is het probleem altijd binnen enkele dagen verholpen. Een plek hebben om naar toe te gaan als je computerproblemen ervaart, is ook een ander groot pluspunt van Apple.

Macs hebben een hoogwaardige look en feel

OgenFunctionaliteit zal altijd belangrijker zijn dan vorm, maar het is fijn dat Apple de tijd neemt om zijn computers zorgvuldig te ontwerpen. We zeggen niet dat er geen mooi ontworpen PC’s zijn, maar het is moeilijk te beweren dat de Macs er niet fijn uitzien en goed aanvoelen.

Dit is de sterkste materiële casus in het argument "je krijgt waar je voor betaalt", dus het mag niet over het hoofd worden gezien. Na het gebruik van een Mac, voelen de meeste PC’s een beetje onhandig aan, of op zijn minst niet zo goed in elkaar gezet.

Het valt niet te ontkennen dat het kopen van een Mac duur is, maar het is gemakkelijker om de prijs van een Mac te rechtvaardigen als je nadenkt over wat je krijgt. Goed uitziende en aanvoelende hardware, consistent bijgewerkte software, gratis persoonlijke technische ondersteuning en connectiviteit tussen apparaten.

En langzamerhand zie je de aandachtende hoofden ja knikken. “Misschien moeten we toch eens langs de Apple Store schat” deze terugkomende reactie op mijn argumenten zijn voor mij altijd een reden om mensen te blijven overtuigen om over te stappen naar Apple.

Vorige