iPhone SE 2020 review

Bent u opzoek naar een nieuwe iPhone? Maar u kunt door de coronacrisis minder geld uitgeven voor een nieuw toestel dan eerst. Dan hebben we goed nieuws bij MacBizz. Apple heeft namelijk een oud model, nieuw leven ingeblazen. En heeft een tweede generatie iPhone SE (Special Edition) uitgebracht. Het betreft Apple’s eerste echte budget toestel.

Alles wijst erop dat Apple wederom een homerun heeft geslagen met dit compacte toestel. In deze bizarre economische tijden is de crisis telefoon (zoals de SE ook liefkozend genoemd wordt) op het juiste moment uitgebracht door Apple.

Design

Als je ooit een iPhone 8, iPhone 7, iPhone 6S of iPhone 6 in je handen heb vastgehouden, dan ben je bekend met de basisvorm van de iPhone SE (2020). Het toestel heeft een 4,7-inch scherm met grote randen boven en onder. Een grote ronde startknop aan de onderkant, en mooi gebogen hoeken en randen. Het is wat je waarschijnlijk nog steeds herkent als de iconische iPhone look. Apple heeft dit ontwerp sinds 2014. De lange geschiedenis van Apple met dit telefoonontwerp betekent dat het solide is. Er is geen flex, geen grove naden. Het 4,7-inch LCD-scherm is net zo goed als altijd en is uitgerust met de True Tone beeldschermtechniek van Apple, het scherm kleurt mee aan de hand van het omgevingslicht, met een mooiere schermweergave als gevolg.

Net als bij de iPhone 7 en 8 is de startknop geen fysieke knop. De SE is slechts IP67 waterbestendig, dus het is prima om ermee in de regen te lopen, maar laat hem niet in een bak water vallen. De achterkant van de SE is van glas om draadloos opladen mogelijk te maken. Deze optie is relatief zeldzaam in deze prijsklasse.

Een nadeel van de iPhone SE 2020 in tegenstelling tot de eerste generatie SE, heeft deze geen traditionele koptelefoonaansluiting meer. Sinds de iPhone 7 heeft Apple deze poort geschrapt en zul je een Lightning-adapter of draadloze koptelefoons (zoals AirPods) moeten gebruiken om muziek te luisteren met deze iPhone.

Camera

De SE heeft een enkele cameralens achterop (12 megapixel). Echter dit is geen grote nadeel dankzij de A13 Bionic chip. Ja, je leest het goed. In dit budget model zit de aller snelste chip die Apple ooit heeft gemaakt. En vind je vooral terug in de iPhone 11 en 11 Pro, dat wil zeggen dat de SE voor de helft van de prijs even snel is als de laatste Apple-modellen uit de hogere prijsklasse. De Portretmodus op beide camera’s (incl voorzijde selfie camera 7 megapixel) werkt hierdoor uitstekend en zorgt dat je letterlijk in de schijnwerpers staat.

Batterijduur

De levensduur van de batterij op de iPhone SE is in orde, de SE heeft dezelfde batterij als de iPhone 8. En dat is volgens Apple een batterijduur van 13 uur. Echter omdat de SE gebruikt maakt van de A13 Bionic-chip mag je ervan uitgaan dat dit iets langer is.

Conclusie

De iPhone SE (2020) is snel, capabel, betrouwbaar en vertrouwd. En dankzij de A13 bio-chip ben je jaren lang verzekerd van alle IOS updates.
Het is dan ook de perfecte toestel als je langdurig wilt genieten van de kwaliteit van Apple tegen een zeer vriendschappelijke prijs.

Vorige Volgende