Klachtenprocedure

Het is natuurlijk altijd vervelend wanneer iets niet is of gaat zoals verwacht. Wij van MacBizz willen je graag verder helpen om samen een passende oplossing te vinden. U kunt mailen naar: info@macbizz.com

Onze medewerkers van de afdeling klachten zullen de klacht bekijken en proberen naar ieders tevredenheid de klacht op te lossen.

Na ontvangst van jouw klacht ontvangt je van ons een bevestiging. Wij zullen je klacht binnen 14 dagen na ontvangst beantwoorden, mocht het meer tijd nodig hebben, zullen wij je hiervan op de hoogte stellen. Mocht je dit niet op prijs stellen, dan kunt je ook altijd contact op nemen met de afdeling van Stichting Webshop Keurmerk waar wij bij zijn aangesloten.

Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR platform van de Europese Commissie. Dit ODR platform is te vinden op (http://ec.europa.eu/odr) Wanneer de klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het je vrij om de klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.